Tuesday, 31 January 2012

say Alhamdulillah...

ALHAMDULILLAH...
syukur pada Allah...


untuk en.sayang...
pasni leh la senang2 hati.. :)
dah2 la tak lalu makan..
dah2 laa fikir bukan2..
sbb rezeki memihak pada en.sayang...

skang..
fokus pada sem2 last ni..
insyallah... tahun ni jgk abis study..
macam azam abg gtau saya dulu..

alhamdulillah..
tgk en.sayang dh nk abis study..
nk konvo dah..
makin membara saya nk study..
seakan2 satu suntikan semangat...
bagus jugak kadang2...memotivasikan diri sendiri..

alhamdulillah..
nnti elok2 sambung sem last~~..
saya tunggu en.sayang kt semenanjung...
saya pun struggle nk abiskan sisa2 sem yang menunggu nih...

pesan en.sayang " awk kena kekalkan pointer awk.."

insyallah..moga2 usaha berbaloii dengan hasilnya..
ALLAH maha mengetahui...

saya tahu..en.sayang struggle nak abiskan belajar tahun ni bersebab..
saya selalu doakan..
yang terbaik...


psstt:: maaflah en.sayang..saya dahulu mencemar duli check result abg..haha~~
cantik betol result2 abg yg sem2 lepas...
berwarna warni!!!~~..

lariii!!!!!


Friday, 20 January 2012

persuit of happyness..

salam semua..
baik2 kah semua blogger saya? 
alhamdulillah..
harini hari jumaat...hari penuh barakah,,insyallah..

entry harini ialah entry movie lama..
:)
nak cite..
semalam saya tgk cite tajuknye "PERSUIT OF HAPPYNESS"
starting lil bit bosan..tapi..
ada faktor2 buat saya nak tengok jugak..
ada faktor mata saya tetap melekat di skrin laptop..
overall saya bagi cite ni 10 bintang~~
wahhhhh... 10 bintang???

saya tengok cite ni mengalir air mata...
sape2 tgk cite ni tak mengalir air mata...tak tahu la saya nk cakap hati korang camna..
*biarpon saya ni kuat tacing pn*..
siyes..cite ni sedih..

story about real life..pengorbanan..cinta..kekuatan..kesungguhan..
yg penting...
kasih sayang...


cite ni lama dah,..tapi baru sekarang dapat tengok.. :)

meh saya buat sikit sinopsis ::
cite ni mengisahkan sal Chris (will smith) yg hidup di bersama keluarga..dia ada sorang anak..nama anak dia christopher..btw...will smith berlakon dgn anak dia sndiri~ kiranyaa feel tu lebih la..
then..isteri dia nama linda..FYI, hidup chris ni susah..dia melabur sejumlah wang yg besar utuk membeli berbijik2 mesin X-ray yg hebat.. chris perlu menjual mesin tu 2 bijik setiap bulan tuk tampung kehidupan mereka sekeluarga.. lagi parah apabila chris tak mampu jual mesin tu kat para2 dokter sbb mesin tu mahal..sbb pulangan modal tu,chris akan byr hutang, rumah dll.. 
 dalam cite ni, part yg sedih bila chris kena tinggal dengan isteri dia..sbb isteri dia xtahan dengan kehidupan yg susah..hutang sana sini.. tapi chris bertahan hidup sbb anak dia..tp pada masa ni,chris ditawarkan jadi pelatih jual saham..tapi dia terpaksa berlatih selama 6 bulan..antara 20 org calon latihan..hanya 1 org je yg dipilih..sepanjang latihan, dia tak ditawarkan gaji..macamana dia nak teruskan khidupan dia?? chris teruskan jual mesinX-ray tu..siap mesin X-ray dia kena curi lagi..berlari2 lah dia nak kejar balik pencuri tu..sbb pulangan mesin tu..mampu tampung hidup dia ngan anak dia semalam 2 minggu..

part sedih kat kena halau rumah sbb xmampu bayar sewa rumah 3 bulan...chris kena pindah kat motel...then..motel tu pon chris xmampu bayar..mmg susah sangat..nasib baik anak dia memahami... sampaikan satu part... bila chris ngan anak dia kena halau...chris bwk anak dia tidur dalam tandas..hanya berlapik dengan tisu siyes..sedih sangat2 masa ni..masa tu hanya tinggal 2 minggu lagi chris nak habiskan dia punye kursus..korang kena tgk part ni..lelaki ke pompuan...akan menagis....

last part... cite ni bila chris berjaya sepanjang kursus 6 bulan tu..dia yg dipilih..menangis2 dia bila dapat tahu dia berjaya.. orang pertama dia jumpa..anak dia..macam2 dia buat tuk anak dia.. lau nk suh saya cite satu2 part lam movie ni..mmg xkan habis.. :)

ada lagi part2 yg saya skip..btw..mmg fully dengan pengorbanan..

10 bintang yg saya bagi.. :)

saya terfikir..kenapa kat Malaysia kurang bikin filem2 camni?
yg ada banyak..filem cinta2..filem ghairah2..
jarang penerbit nak amik risk nk terbit cite yg boleh build motivation..
cite ni jgk display kehidupan sebenar di luar negara..kaum2 yg merempat..

bila korang tgk cite ni..
korang akan terbayang camana ayah2 korang sara kehidupan korang semua..
try bagi yg terbaik kat kita selama ni...
tapi tanya diri korang...
adakah kita sedar semua tu??
my mum always said to me.. " if kaklong dah ada anak nnti..baru kaklong dapat rasa apa yg umi rasa sekarang.."
mybe sekarang saya nampak tak nampak je though my mum..
but now i start to feel it~

pstt:: i love my famly sooo much!!~ hahaha..

>> this evening:: heading to east coast with en.sayang.. :)
terengganu..wait us.. :)


moga perjalanan hari ini dipermudahkan.. :)


Monday, 16 January 2012

oooyyeeeahhh!!! minggu yang memenatkan!!

uishhh..uissshh..
mata terasa mengantuk..
tgk jam..
kul 8.30 MALAM..
awal lagi.. 

tergolek2 kiri..kanan..kiri..kanan..
terus tak jadi nk tidur..
bangun dengan sopannn sesopannye..
terus ngadap laptop..
lama tak bukak belog caye...

hi belog saya..
saya bizi sekarang..
jangan mogok dengan saya ok!!~..
saya dh tampal nuffnang tepi tuuuu sebagai teman..
dah jangan terasa2 hati.. :)

minggu ni terasa terlalu pack..
dengan report yg terpaksa dihantar by hook!!
tutorial datang bertubi2..cam machine gun dah aku rasa..
bangun2 tidor teringat tutorial...terasa cm tutorial datang menampor2 muka saya..
susah hati lau begini..

tapi dah bila mengadap tutorial..
pegang pen setengah jam...tersengih2 depan kertas tutorial...
satu apa pn xleh nk buat...
tulahhh kebiasaaan kejadian..
mulalah bwk kertas bertimbun2 pergi mengadap lecturer,,,

mmg begitulahhh setiap minggu~ :) apa nk buat..
nama pn student..

sampaikan en.sayang mula tanya...
"awak sibuk ke sekarang?"

sepatutnya saya yg bertanya cmtu..sbb dia kerja..
hahah~~..bagus2..
dia sangat memahami kerjaya saya seorang student,..
awal2 masuk sem hari tu..
en.sayang tnya saya..
"awak target pointer brp sem ni??"

jawapan saya " saya dh rasa penat+susah+perit hadapi satu sem..harap2 semua tu mendapat pulangan yg terbaik"

bagi saya...enjoy2 jugak,,as student..xleh nk mgdap buku sangat..tu bagi saya...kita kena sosialkan diri jugak..tapi jgn TERLALU SOSIAL..smpai lupaaa segala2...tak elok..tak elok..

plus sahabat2 saya...
tiap2 kali solat..jgn lupa...doa moga2 Allah bukakan hati kita...Allah lapangkan dada kita..moga2 apa yg kita belajar cepat kita ingat,,,cepat melekat...doakan mak ayah tu penting.. :) insyallah..
smuanya berjalan dengan lancar...


tahun ni..
tahun yg kritikal.. :) harap2 semua berjalan dengan lancar..
saya percaya..
Allah Maha Mengetahui & Mendengar..


plus minggu ni..minggu yang penting bagi saya&en.sayang..

hope en.sayang LULUS dengan jayanya...
hahaha..
saya tahu en.sayang sangt2 berdebar...

tiap2 kali dia kol saya..bertubi2 dia meluahkan perasaan yg tahap gaban debarnya tu..
saya hanya mampu tersenyum...

moga2 dia tabah hadapi debarannya tu..

Moga ALLAH Permudahkan segalanya!!!..
Amin Ya Allah...


psssttt:: en.sayang " abg rasa awak lebih comel kalau pakai tudung labuh+ jubah..sesuai dgn awk"
saya "................ (tak tahu nak jawab pe)"
tapi saya tahu apa maksud niat en.sayang tuu :)


gambar apeee tuuwww??

tnggu entry seterusnya!! :)
ok sayang2 semua..
cik amina otw nk studi pulop~~
bye2.. 
salam~ :)


Thursday, 12 January 2012

ohhooo..ohhooo..ohhooo...

salam semua..
dah lama sy x update blog saya ni..
siyes..
sbb..sibuk sangat2..

orang cakap..awal2 masuk sem boleh rilek2 lagi kan..
aishh..namun tak begitu...
as long as bergelar student,..
perkataan "rilek luuu" xbleh nak pakai..

sedar tak sedar..
almost 1 bulan dah belajar..
Masyallah...
cepatnya masa berlalu..
ptutlah lecturer begituuu rakusssss memberi saya kerja2...
terima jelah..
pejam mata rapat2...
cakap kt diri sendiri...
" sakit sekarang..jgn sakit kemudian hari"

bulan ni..bulan yg amat penting bagi saya...
bulan yang banyak perancangan..
Moga Allah Menolong saya..
agar perancangan tu lebih2 lancar lagi...

ONE STEP CLOSER..
Insyallah..



psstt:: minggu ni encik sayang saya balik.. welcome home dear!!hope everything goes smoothly!!