Thursday, 27 October 2011

zana..kak jaja..en.sayang...saya nak semua ok!!!



.................................................................................................

tadi..
saya biasalah..
jadi blogwalking..
stalker kerjaya partime..
hehe

then...
saya terjumpa satu gambar!!!~~
terus saya text sms kat en.sayang...

saya" abang..saya rasa cm nak makan makaron"


haha~~
malam ni msti mulut en.syg potpet2 tanya..
apa tu makaron..

ni dia makaron..


cantik bukan??
selera bukan??

hehe.,.lps ni nak belajarlah...
camne buat makaron ni.
mane la tahuu...
pasni boleh bukak bizz makaron de amina...

hehe...

then..tetiba...
saya terasa nak makannn kek..
kek bukan sebarang kek...
kek bentuk angry bird..yang wrna merah tuu..
ototototo...
cumill!!

nampaknye..
lidah saya mlm ni..
lidah desert jeee..
tp xmengapa...

ok!..
makin cakap sal makan..
makin lapar...


ok.
bye!~

en.sayang..saya nk makaronn...
nak satu guni..
ok!..

zana cumil...saya nak kek angry bird..
nak yg 20 kilo..
ok..

kak jaja..saya nk makan nasi ayam mak entek..
nak 42 pinggan..
ok!..

cakap masing2 rinduu saya kan...
sila penuhi impian saya..
mekasih!!!

ni satu2nya gambar yg kita berempat yg saya simpan lagi...

wahai insan2 diatas...
sila penuhi impian saya!!!
tankiu!!!~~ love u ollssss soo much!!!

Monday, 24 October 2011

sesat..kebuluran..suka suki~

assalamualaikum...
sopan kan..
(^_^)
of course!!~otw nak jadi wanita yang ayu...
hak3~~ ape2 jelah cik amina oiii...

saya dh beberapa hariii sakit perut..
nak cakap gastrik..
tak pon..
nak cakap angin pn..
tak rasa pon..

biasalah bila jadi dokter pada diri sendiri..
ummi saya suh saya makan nasi jgn tinggal..
en.sayang suh saya makan ubat pil cit teak owm *betul x saya mengeja*

dah2..
sebenarnya 2 malam lepass..
berlaku kisah sadis antara saya ngan housemate..
buat plan mengejut..
mmg sah2 la kelaut kan..




haha~~
dalam otak saya..
nak cari seluar kat jusco bukit raja...
then..
tgk2 jam dh lewat...
terusss ayu(housemate saya) menghala kereta sewa ke jusco petaling jaya..

mak aiii...
sesak gila..
perjalanan just 20 minit bertukar menjadi satu jam...

si yaya yg merangkap menjadi co-pilot memberi direction yang salah..
apelagi...
mmg beraya lah kami berempat lam kereta...
memandangkan dah lewat..
terussss menghala kereta ke midvalley..
nak cari seluar punya pasal..

saya mmg takut..
kalo2 sesat lagi..
saya pon baru teringat...saya ada GPS!!~
gunakan teknologi yg sedia ada...
memekik2 dalam kereta bila tgk kereta yg dipandu ayu on d right track!!!



en.sayang cakap..
guna naluri la bila sesat..
dah la kereta sewa...
naluri apekebanda kaloo dh sesat cmni kan...
takde makna!!haha

bila dh smpai kat midvalley..
smua dh tutup...
yaya bersungguh2 ajak saya pergi cari seluar..
berlari2 dia dgn high hill dia dalam midvalley..
last2 jusco bukak lagi..

apa lagi...
masing2 dah tak ingat yang jusco dh nak tutup..
rambang mata...
bila tgk baju2,seluar sale gila2~~

nawaitu nk beli seluar mula terabai..
tapi cepat2 betulkan niat..
beli seluar!!!

tapi yg kelakar..
pinggang saya mengecil 2 inci u!!!~
terngaga mulut..
wahhhh...
saya makin kurus..
itu konklusinya sekarang..
no objection..
hahaha

lps bayar laju2..
perut lapar...
jib,ayu,yaya duk sibuk tanya saya..
nak makan ape...
sbb saya mudah sakit perut..
nak cari nasi..
rasa dh xde mood nk makan nasi..
terus pergi makan MCD kat lam midvalley..


saya ngan roomate saya~yaya...


jib ngan ayu~~ housemate saya

terbaik..
pukul ^%$#^ mlm..
makan MCD kat midvalley..
kiri kanan kedai dh tutup..
maintanace dh mula kerja...
haha.,.
kami berempat still makan kt situ tanpa perasaan bersalah...
siap bergambar lagi!..


letih..
letih..
letih sbb sesak...
aduhai..
tuntasnya..
jangan keluar bila hari weekend..



.....................................................................................................................

dalam kereta otw balik en.sayang kol..
tanya duk kat mana..
mmg sah2 la kena bleter kan..
sbb dah lewat kan..
lewat+sesat+penat...

haha.,.
balik2...
kitorang tidur ngan nyeyak~..

panjang cite..
ok bye!!










Thursday, 20 October 2011

tapi....
cinta bukan milik kitaaaa...
semuaaa..
harus berakhir.....
yeaaaaaaa.....

salam smua..
kuat2 saya karok lagu ni dengan housemate baru..
ni lagu alyah...
tetiba nk karok lagu ni..
bergegar sebijik umah sewa nih..

aduhai..
lama bebenor tak update belog..
ni rajin update..
entah bila pulak nk update lagi ni..
ni rindu nk menulis lah ni..

tangan gatal jeee nk update..
kurang2 tak tebal mana debu blog...
ada debu ke?

final exam makin hampir..
makin hampir..
makin bnyk assgmnt kna buat,,
pelik bukan??
tak pelik..
sbb tu tanda lecturer nak tgk studentnya banyak lebam bawah bijik mata..
bila lebam...
banyklah yang jadi panda..
termasuk saya,,
bila jadi panda,,
saya pon tercari2...
produk apa nk ilangkan lebam bawah mata..
dengan sekuat daya..
saya pergi beli..
rajin lagi...
pakai n pakai...
bila dah pakai hari2..
tahap kerajinan saya mula kurang..
saya pn jadi malas..
bila jadi malas..
maka..
jadi perhiasan dalam kantung make up saya..
bila jadi perhiasan..
maka..

saya hanya mampu melihat!!

dan last2..saya ketawa..

entah kenapa saya update entry ni pn xtahu...
...

en.sayang cite sal angry bird yang dia cari weekend lepas..
haha..
en.sayang dlm proses mencari yang betul2 saya nak..
pening betul kepalanya..
xpe..

biarkan dia begitu..
haha!!~

nak buat assigment pulak!!..
bye2..



psst:: apa yang pelik pada gambar ni?? ni gmbr pada tahun lepas..yakni pada minggu konvo unimas.. :)
 
en.sayang ms ni kurus kering seprti tiang gol..lain benar kalo cm sekarang...
saya ms ni..tembam sikit.. :)
skang..saya lah manusia yang menjaga pinggang!!!...

dah2..
bye2~~


hug n kisses~



Friday, 14 October 2011

dia pakwe aku!!!!

salam..



JANGAN KACAU DIA..
DIA PAKWE AKU!!!! DIA DAH ADA AKU...
KO MUKA TAK MALU EYY??
NAK KACAU2 PAKWE ORANG??
AKU TAHU AKU JAUHHH!!!!..
TAPI TU BUKAN TIKET KO NK TAKEL PAKWE AKU!!!!!!

APE?? DAH XDE LAKI DAH KE LAM DUNIA NI NAK KACAU??

HAHAHA.,.

NAMPAK MUDAH..
TAPI GAMPANG!..

JANGAN CARI NAHAS LAH BETINA!!!!..
AK BAGI KO AMARAN AWAL...

SEBELUM KO MAMPUS MENYEMBAM TANAH..
BETTER KO TAHU STATUS DIA...
OK!

haha.,.
ternganga mulut2 saya..
tengok ada org post cmni...
di satu laman tu...


haha.,.
bila dah ada pacar..memang la sifat nak menakluki tu ada..
sebab apa?
sebab takut kehilangan...
sebab dh sayang kan...
adui2..

satu jela pesan saya...

JANGAN PERNAH ADA NIAT NAK HANCURKAN OR NK RAMPAS SESEORANG YG SUDAH TERANG DAN NYATA STATUSNYA...
JANGAN PERNAH JADI ORANG KETIGA LAM SESUATU HUBUNGAN ORG LAIN..

SAKIT KO TAU X...
SMUA PIHAK SAKIT~...

minggir2 laahhh lau tahu diri tu dah jadi org ketiga..
YES..
bila once dh dapat...
satu pihak yg lagi terluka..

TAPI..JANGAN MUDAH SENANG HATI..
SEBAB...
PEMBALASAN TUHAN NI SEKEJAP JE..~~

sekian...

aduhai zaman sekarang~ :)

Tuesday, 11 October 2011

si kuning a.k.a en.sayang..

walau dapat tgk 2 minit je muka dia..
muka cam nak mintak penamporr je lau lama2 tengok..
ohh si kuning yang comel malam ni~
saya rindu kt pemilik baju kuning!~

r.i.n.d.u...



saya" lama dh saya tak tengok abg..nak dekat sebulan"
en.sayang" ye ke..kejap abg on skype"


kesibukan en.sayang dengan kerjanya sebagai student tahun akhir...dengan masalah line internet..membataskan hubungan komunikasi kami berdua..nak tgk wajah masing2 sukarr.. calling2 tu selaluu..tapi...calling xsama dengan tgk muka..betul kan???

jauh di mata dekat dihati....



en.sayang yg duduk di oversea sangat membataskan line internet,,
cuba punya cuba..alhamdulillah..
dapat.. :)

2 minit je...
pastu babaii..tata~~ :)

dia makin kurus...dah kurang debabnya...
tapi mulut kencang~ itu yang saya rindu...


haiiihh...dugaan berjauhan..
kena banyak bersabar,doa jangan lupa n selalu berfikiran positif...


en.sayang" nampak abg tak?"
saya"nampak..kuningnya baju"
en.sayang " makin hensemkan"
saya" saya?makin cumilkan?"
en.sayang"hahaha.,.xdeeee cumilnyee..macam dlu2 kala..xde berubah..makin uduhhh"
saya" cm nk mintak penampo jee"

en.sayang" tidurlah..esok de kelas..kul brp dh ni"
saya "jam kul 4.30 pagi"


ok babai!~~



en.sayang..cepatlah balik semenanjung....bawak saya p makan steamboat kat tempat kita suka..sama dengan air tembikai..balik...saya tnggu!~..




minggu ni ummi n abah saya nak datang....rinduunyeeerrr kat famly!!~~..
cepat2 lah datang...
saya nk makan ikan patin masak tempoyak ummi buat...

mode::sadis...

Sunday, 9 October 2011

Pra-perkahwinan ep::1

assalamualaikum semua pembaca blog saya..
moga sihat2..
comel2..
hensem3 semuanyaaaa...
hahaha.,.
disini..
cik amina nk umumkan sesuatu,..

JOMLAH KITA KAWIN CEPAT2 YEEEEE...

hahaha.,.
mengapa cik amina berkata begitu???

sebab..harini,,
bertepatan pukul 6 pagi..
saya bangun seawal pagi..
siap2..
ketuk bilik sofie..

dengan semangat unggu..
saya ngan sophie melangkah keluar hostel..
tunggu bus...

pergi ke UNISEL tersayang..
tatkala hari sabtu..
tiada kelas mahupun lecturer yg ada..
demi untuk apa??

UNTUK APA???

MENYERTAI PRA-PEERKAHWINAN..
dalam erti kata lain...

CIK AMINA AMIK KURSUS KAWIN!!!!...
awwww...
**pengsan lapan puluh saat jap**...

 **muka happy..nak amik kursus kawin**

itulah kebenarannya..
hahaha..
ketawa sopan santun sekarang~~..
sebab otw nk bersedia nak jdi tunang n bini org one day..
bila???

RAHSIA ALLAH..

semalam saya chat ngan kakak encik sayang yakni kak lynn..

haaaaa...

saya" esok na pergi kursus kak"
kak lynn" kursus pe?"
saya" hehe.,.kursus kawin"
kak lynn" amboiii..loratnye(bhsa kelantan makna cepatnye)"
saya" hehe.,.xde loratnyeee sbb en.sayang (bukan nama ni yg saya taip..tp xbleh ditaip disini demi merahsiakan nama MANJA en.sayang) dah amik awal2 lagi..
kak lynn" bila en.sayang amik?"
saya" masa dia first year lagi kat UNIMAS"
kak lynn"rugi laaaa..nape xamik sekali"
saya"dah en.sayang advance terlebih..nak buat cmne"
kak lynn"amik sesama seronok tauuu"
saya" kenapa?????????"
kak lynn"(^_^)"


hamekk...
senyuman yg kak lynn bagi tu..memberi seribu ertii.....

terbukti!!!..
harini memang...
kursus kawin untuk hari pertama seronok plus ngeri...

seronok sbb penceramah bagi muka..perut..saya jadi kejung dari pagi smpai petang,,
ketawa xabis2...
ngeri sebab ape??
tgk wanita beranak live2 depan mata..

ade sampai nak pengsan pn ade
yg tu calon lelaki..
yang pompuan siap menjerit2..melolong2 lam dewan tu..
bila tgk kelahiran besar..yakni kelahiran 5kilo secara normal...
termasuk saya la yg terlolong2 tu..
sungguh tidak sopan..
tutup mata dengan tangan..tapi..tengok jugak dicelahan2 jari..ape laaaa..
haha.,.
sape nak jawabb???
haha~~

ni baru hari pertama..dah buat saya terlolong2..terkejung2 rahang sebab terlalu banyak ketawa...


esok last day..
esok dah dapat sijil!!..yeaaaayy...
xsabar nk abis kursus ni..

rupa2nya nk kawin ingat senang ke?
banyak prosedur yg kena ikut..
of course banyak input2 terbaru yg kita bleh dapat..

kpd sesiapa yg xamik lagi kursus ni,,
amik awal2..
persediaan awal2..

saya sedikit keciwaaaa lau ade orang quest...
yg amik kursus kawin ni..smuanya gatal2..
lagi keciwa lau mak ayah yg xbagi anak2 dia amik lagi..
sebab apa..
takut anak jadi makin berpleseran..
ade ke patutt??
hadoi2...
sekarang dah mahal tau...
penyakit skang dh teruk skang tauu..msuk kursus ni kurang2 dapat input...
hehe..
singkirkan fikiran yg stereotype..


tunggu episod kawin2 entry kedua esok~ :)
salam sayang...




Thursday, 6 October 2011

saya serius...

salam...

entry yang pendek..

saya tak akan tanya dah lepas ni...

itu kali terakhir..


biarlah smuanya datang dari dia..

bukan saya lagi~..

sekian...


abisss mode serius...ni mood comel pulaksss..

gambar2 diatas diambil yakni semasa saya begitu muda...berusia belasan tahun lagi... :)

mode:teringat kat en.sayang saya yg makin gendut...

en.sayang....angry bird satuuu~~ :)

Wednesday, 5 October 2011

McD..Alice..kawan2..lapar pastu perut boncit~ :)

salamm..
wit..wit..wit..
hehe.,.

dah lama x belek ini belog..
masa mencemburui saya...
final exam dah nak dekat!!~..
chayok2!!~..

tadi kan...
mekasih bebanyak kat Alice sebab dah open table MCd..
hehe.,.
ayat tak berapa nk teratur sebab perut kenyang..
saya pulak mengantuksss..

birthday dia semalam...
tapi..
dia pulaks yang belanja kamiorang...
wah..
kamiorang ape lagi..
ikat perut dari tenghari..
xmakan...

xde kami2 orang...
saya tenghari tadiii dah makan sebijik burger,,
malam ni bertemu pulak dengan  burger,,
abislahhh kalini..

jom2 tgk muka2 kegembiraan bila dapat makan burger FREE!!!~~


hehe.,.tengok..tengokk...muka saya ngan sofhie..macam sukaaa sangat~~..
muka alice camm..cam..kena paksa senyum,,..

saya pulak senyummm..macam nak buat iklan gigi colgate..hahaha.,.
selaluuu senyumm seperti itu...
senyum senang hati...hahaha.,.
*tgk..ayat dah merepek..tengok..tengok...*


beg duit dah menipissss... btw..TQ alice~~ hehe


hehe.,.makan 9 orang kan..
meja xpayah cakap lah kan..
memang berterabur lah kan..
memang suka lah kan makan cmni kan..
sebab ade org simpankan kan..

kalo kat umahh  buat camni..gerentii...berbakul2 kena bebel~~hehe



pheewiiit~~..

selamat hari lahir alice~ :)
tq 4 d open table~...

alice cakap "Mak saya suh saya belanja korang makan sempena besday saya"
 kih2..

ok!! mekasih Mak Alice.. :)


balik2 dari MCd..nak angkat perut pn pyah...
tengok2...perut dah buncit * bukan saya* :P
nampak sikit je makan..
tapi...



misi saya sekarang!! ::saya nak diet~~

k bye..

fine...
tgk menjadi tak diet saya nanti~~ :)


bye2.. hug n kisses..
xoxoxoxoxoxo

Sunday, 2 October 2011

oh..entry gedik dengan burung marah part 2 edisi en.sayang makan banyak..edisi rindu2an !!!

salam..
selamat subuh semuanya,..
tgk..panjang gila tajuk entry kalini....smuaaa rasa nak sumbat..kehkehkeh
aww..sungguh rajin update belog pepagi hari..
yaa..sebab tak tidur lagi...
tak boleh tiduur..

nak kacau en.sayang..en.sayang sakit kepala..
mgkin sbb en.sayang hadapi influenza...dah2 selsema sudeeehh leee...
saya ape lagi..buat perkara takde pekdah...
pagi2 hari baiki kerusi rosak..
haha.,.rajin tak..rajin tak saya..
haruslah rajin!!!

nasib baik xde tukul..
kalo tak pepagi buta ni saya tukul dinding bangunan MAIS ni..
biar bergegar sama naik dengan bebudak ngah menjerit melalak2 sekarang nih..
msti orang cakap saya tak berapa nk betul kan?
dah sunyi..kena buatlah bising skitt~~baruu retissss..
haha~~
dah2..

tadi kan..saya godek2 facebuuk...
pastu...saya terjumpa satu gambar!!..
wah..
saya amat suka...~~
wow!!!

tadaaaaa..


gambar angry bird!!!..wahhh..betul2 wujud lahhh~~..
sekarang..saya dalam proses nak cari nama burung2 nih..
saya takde la tergila2 sangat dengan angry bird ni..
tapi muka burung angry bird ni..
kan..
kan..
kan..

cm muka en.sayang!!!~..
nak2 lagi yang warna merah tuu...
cun tauu~
comel bukan?

haiippp...jgn gelakkan en.sayang~~cian dia..!!! rotan kan..

tapi saya tetap nak ketawa berdekah2!! HAHAHAHAHA!!~


tadi en.sayang kol saya..
dengan berhemahnya en.sayang menuturkan bicara..

en.sayang" tadi abang singgah satuu kedai ni..barang2 dia penuh dengan angry bird..abang tanya lah sal bantal yang awk nak tuu...dia cakap takde..hihihi"

saya" xpelah lau xde *nada tak memaksa pon*..saya xnak yg kecik2...nak yang besar"

huahuahuahuahua...seluruh luas bilik dengar saya ketawa berdekah2...
mmg en.sayang terus senyap..

dan saya tahu en.sayang memang buat muka..
buat muka buruk..
haha!!~


kenapa sebab saya nak sangat kat bantal angry bird tu kan??
kan..
sebab dia warna merahhhh...

kenapalah entry saya kalini cam budak2??
niat saya dah lari dari asal..
asalnya nk buat entry kutuk en.sayang yang makan nasi 2 pinggan harini..
tapi..

bila tgk angry bird dah tak jadi pulaks..
xpe2...kutuk2 pon..nanti rindu-rinduan pulaks...weeekksss!!
jiwang!!~
geli!~
hipokritlah geli!!!..

haha.,.saya tak geli pon..
sebab memang saya rindu!!..

en.sayang yang comel..
sila beli bantal yg besar2 ye...
sbb bantal busuk saya ni dah kemek..
haaaa..
dah x besar dah..
okey...


en.sayang yang hensem..
sila baca entry ni ngan sopan tanpa mulut mengata kat saya ye..
saya sedang memuji parokkk en.sayang nih..
nanti belanja saya makan tauuu...


hihi~~
oklah!!..
dah subuh...
jom solat~..


pssstt:: tadikan..saya skype dengan ummi saya...pukul 3 setengah pagi...boleh tgk ummi..abah tadi makan bubur kacang depan skype...lepas rindu!!haha.,.skang dah suka2~~ love BOTH of u!..

pssst:: tankiu buat DAUS RETISSS sbb mengupdate blogg beliau pasal saya!! pasal saya!!! terkejut saya~~nanti saya kawin..saya tunang..tolong update lagi yeee!!~~haha.,.

psstt:: love u en.sayang gendut!!~.. kutuk tak bermakna saya tak hargai awk..kutuk tak bermakna saya tak sayang awk..!!! 

cetttt..jiwang~~~~~

jap2..tadi terasa nak tergelak..melalak cm orang gilaaaa kt en.sayang..stop3!!

kena cepat2 behenti menulis nih..banyak jiwang pepagi subuh dingin..

tgk..ayat dh nk berbungaaa~~

blah2...


miss u ollsss..

bye2~

salam..

Saturday, 1 October 2011

nak touching2 skit..

salam..
malam ni cam touching skit r..
entah la nape...

tetiba je rindu family...rindu en.sayang..sangat2...
bila rindu memang sah2 la ngaga mulut luas2 nangis kan..
tapi saya tetap sopan..

saya selalu kuatkan jiwa saya sendiri..
yang saya tak keseorangan dalam semua ni..
tetiba je malam ni terasa sangat..
mgkin sebab housemate smua balik umah masing2..
saya lak sorang2..

selalunya keadaan ni yang saya akan hadapi kalo weekend..
tapi nk bt camne kan..
kerana ilmu gagahi jua..

saya memang betul2 tak sabar,,
nak abis study...
nk grad..
boleh saya duk dekat2 jeee dgn orang2 yg saya sayang..
faktor sorang2 je kut kat shah alam..
jadi saya touching malam ni..



tadi makan nasi sesorang...teringat...
kalo kat umah..mesti umi temankan saya makan..
adik ecah yg menyibuk3 sekali makan..
teringin nak makan masakan umi..

tadi pun teringat..
kalo tak makan abis nasi..
msti sebakul en.sayang bebelkan kat saya..
saya telan jugak.. saya sedih...

saya rindu semua tuu...
lambatnya masa berjalan...

kalo skype dengan family..
cepat2 jee saya nak letak..
sedangkan kalo borak2 sampai subuh pon saya tak kisah..
bila tgk wajah2 kerinduan kat skype...
terus rasa nak nangis...


jauh mana pn saya dengan family...
tetap rindu...rindu sesangat..

terasa jauh....

orang2 yang saya sayang...
saya rindu kalian semua...






sememangnye saya rindu!!~