Tuesday, 24 May 2011

bye2 Sarawak... hi Peninsular!!!!

salam...
hi~~morning2..
sebenarnya...entry ini sudah benar teramat terlalu kelewatannya..hahaha~
tapi..aku nak jugak post dis entry...haha..
gatal!

wateve..ni antara gmbr2 sepanjg perjalanan pulang dr UNIMAS smpailah ke LCCT~..
hhuhu..sadisssss...



saat2 terakhir menyedut udara di kepulauan borneo ini~ T_T
 MR peneman setia...dia pon nk balik jugak...

  adakala setiap memori itu perlu dirakam..semoga memori itu kekal dlm ingatan.. :)
  bersama dgn member~safwan..

  bila lelaki bertemu lelaki...beginilah..junior & senior..
 org bergamboo,.aku pon nk jugak...

  haha~~ senget.. :)

 saat2 terakhir tgk abg..nnti 3 bulan kita jumpa lagi bang~~ 

 selamat tinggal kepulauan borneo..~

perpisahan yg menguji kesetiaan..kejujuran..erti kerinduan..erti menghargai...
erti rasa kehilangan...erti pengorbanan...
susah senang bersama.. :)

sedikit touching...tp apa2pun..kita akan berjumpa kembali......
5 hari di semenanjung...5 hari berjauhan...
mengajar erti kesabaran..
bebanyak kerinduan!!!!~~
 


Thursday, 19 May 2011

cerita sepanjang Induksi LO!!.. GEMPAXXXX!!!!!

salam semua...
dah seminggu aku xpost entry...
buzi punyer pasal katakan...
sbnrnya aku kna pergi kursus... kursus Liaison Officer (LO)
3 hari 2 malam di Pantai Pandan di Lundu Sarawak..
tuk kome semua infoo...jarak Lundu dgn UNIMAS agak jauh ye...
144 km gitu...memakan masa hampir 2 hours..
:)

sepanjang perjalanan mmg sunyi sepi bus...
sbb menikmati permandangan di luar..
but!!! kami smpat snap gambar!!!
haha.,.ni OTW nak pergi Lundu nih...cm semangat gila kan...haha.,.ms ni muka aku still lg "suci"..dlm kata yg lain...masih lg "cerah"...sebelom kes berjemur di pantai berlaku... =,=

di Lundu..macam2 aktiviti yg berlaku....tp xsangka plak..aku dgn MR...boleh stu kumpulan lak tuu..
hahaha.,.tergelak aku..!!! btw..syok laaaa..(^_^)v

kat lundu xbanyak picta yg amik..sbb kekangan ms..~~
moh lak lps di Lundu..kami berkrusus di UNIMAS tercinta lak...
ni antara gmbar2 yg smpat aku snap...

ni aktiviti makan2 yee..selepas aktiviti LDK...haha~~aktiviti LDK yg MPP sendiri kenakan aku!!~~ ahaks..ni MR yg kelaparan..tgk muka dia yg kelaparan tuu...

lepas2 makan...abg zizan ngan MR buli aku lak~~ hahaha.,.mntang2 laaa kecik kan.. :P
hahaha.,.
 
ni ahli kumpulan aku~~ PROBOSCIS!!hu ha..hu ha..hu ha!!!!!..
MR xde ms ni... hihi~~ ;)


perbincangan tentang puisidra yg kami nk lakukan nih~~ hahaha.,.. masing2 guna style masing2..kih2~~ ;)
 malam persembahan~~ hahaha.,.MR pegang watak jadi beg n kapal terbang..aku lak..pegang watak jadi pokok..hahaha.,.kumpulan lain smua gelak...~~ kih2.. malu siot!!~~
btw..tulah kenangan kumpulan proboscis.. ;)


haha.,.kumpulan proboscis dpt no 3 drp 8 buah kumpulan~~
apa yg dipertandingkn..keaktifan ahli kumpulan,permainan yg dijalankan,puisidra n cheers...

haha.,.siyesly...mmg gempak gila...best sngt2..sorg2 mmg spoting gilaaa...
yg best skali..aktiviti ingat nama!!!
thumbs up to olls... rafik,dew,ivy,mei,kak intan.amin,syima,acip,yatt,anis,dell,n tak lupa...MR jugak..hihihi~~ best la korang yer!!!!...

LO....LUAR BIASA!!!~~
LOVE U OLLS...

kita akn berkerja sama2 ms minggu MAP bulan september nnti..insyallah..
lau dipnjgkn umur..kita akan berjumpa lagi...

jumpa korang semua ms hari raya ke-3 nnti!!!!..
xsabar!~~ 

beg smua dh kemas2...esok..dah nk meninggalkan kepulauan borneo ini..
sedih jugak..segala kenangan ku tinggalkan disini..
akan ku kembali...3 bulan lagi..
insyallah..

hati tertinggal di UNIMAS...
syg UNIMAS..~~
syg semua jugak..
saranghea...

Wednesday, 11 May 2011

membina lemaxxxx....

salam...
hi olls...hihihi..
mlm ni aktiviti baru!!~
membina lemax dgn MR kat SCR..
(^_^)v

tadi cm membuak2 tol lah rs nk minum air coke..
minum 2 3 teguk..arrrghhh...lgsung xleh nk blah..
gas bnyak gila..nk kembang tekak2 aku..

dgn rs x bersalah...
MR hulurkan air jus oren dia..
hahaha.,.*dalam berat hati kowt* 
hahaha.,.,MR habiskn separuhh air tuu...kesian dia...
nnti dia ckp..
aku jugak yg sakit2 perut..
well.. (^_^)V..
 

  muka MR yg poyo gila..paksa aku snap pic dia...eeee...ade kew patut?? amik je la..amik hati!!

 ni sape ntah...membajet melawakan mendirian..hahah~~rosak bahasa aku..
paksa MR snap gmbr aku..cm noti3 gituu..meletooopp mak!!

 antara2 mkanan yg diorder..hahaha.,.,.mmg xckup lah!!~skarang still lapar..adoii..

  french fries kesukaan MR...

 ayam roasted kesukaan aku..hihihi

 sesi makan bermula...bismillah semua... :)

 air oren jus MR yg aku amik... :) coke kuat sngt gasnyerr!!! sorryy MR!~ :)

hahaha.,.ni gmbr special...too my ummi n abah...ni lah tempat makan anakmu ini...yg selalu diwar2kn dlm fone..ahaks... SCR stand for..singapore chicken rice...

alhamdulillah...kenyang sudah...
syukur..tadah tangan pada ALLAH..sbb masih diberi kekuatan..
kelebihan..nak merasai betapa nikmat mkanan...

kita makan2 jugak...
jgn kita lupa...ada jugak org yg xdpt rs apa yg kita rasa harini..
syukur ye kawan2...
selagi kita pandai bersyukur..
insyALLAH..nikmat itu xkn pernah lari daripada kita semua.. :)

esox!!! gempak...hari tuk berlibur!!..
hihihi..

dah2...semua2..
dah penat..perut dh sakit..
doa2 selalu yeee moga2...
cik Amina cepat2 kurus.. (^_^)v

babai semua..
hug n kisses..
XOXOXOXO..

Monday, 9 May 2011

MR. Pelajar contoh FEB yg terbaiiikk!!!!

salam..hi olls...
haha~~ tajuk entry yg agak OVER barangkali..
haha...wadehell..ade aku kisahh??

ni kess nk cerita...
pergi membina lemak sambil study!!!!...
haha..korang penah buat kee?? tp ade sorang hamba ALLAH ni..
mmg buat!!!..terkesima..terperanjat haku...
kembang segala apa yg boleh kembang...
berjalan mlm smbil beleks2 kertas nk exam sok!!!..
awww..
perfect!!!..boley buat suami..

jeng2..ni lah orgnyer!!

 haa...korang tahu x..makan smpai xkenyang uolls...berbahagi hati katakan!!! nk studi n makan...thumbs up laaa my MR.dato..


 ni exam die esok~~dia ckp..lau tubiks~*keluar* soalan yg dispotnye...ahaha..berayoo lah... i hope so..~ pray 4 dat... lau x...tersepot la ekau kt dewan yee MR.. heheh :)

  terkumat kamit mentera Produk yg dibaca...aku hanya mampu melihat.............. =,=

hahaha.,.MR yg rajin.....aku de persepsi yg baru terhadap dia!!! p kedai Mamat..bawak kertas bergulung2....xpe2!! menuntut ilmu di mana2 boley!!!,,,thumbs up~~


 2nite just snap pic air n him only..gambar hakuu??? aku comox skit mlm ni~~ haha.,., =,=

bagus la MR kan...* weh...sy dh puji ekau lm blog ni..pndai2 la belanja sy makan char kuey tiew lak yeee..kat warooong 20000~~ ahahaha....
nk ckp depan2 kna bambu kuat makan..
soo kna bg amanat kt sini je lah!!!..
hahah~~

mlm ni xterasa bosan mcm ultramen..
sbb g bina selulit dgn MR lah!!!~~
lau selulit bertambah...tu salahkan MR...hahaha.,.
malam2 ajak haku makan!!!!..ahahah

im on diet ok..*sib baik xmkn hape2*..
pinggang still terjaga..

ecox MR exam...
buat baek2 eyh...
contohi la pelajar FEB nih... mmg berusaha.. *promot*..

pssstt:: moral of d story:: xkisah korang kat mane2 sekalipon...xsalah tuk menuntut ilmu...bergurulah selagi boleh berguru...manusia dipandang tinggi kerana ilmu yg ada..bukan kerana rupawan.. (^_^)v terangi hatimu dengan cahaya ilmu..kelak..kamu xkan tersesat...
(^_^)v

hihi...dah2 merapu...
love u olls...
syg ummi abah aku ketat2...
hug n kisses.. XOXOXO..
mr..saranghea.. :)

cherita tongeh2 malam~ :)

hi awoks2 cemua,..
nk bg cerita skit2 ni~hope enjoy okey..

STOLY MOLY 1

Kena Charges

Seorang lelaki membawa kekasihnya pergi berjalan-jalan jauh dari bandar dan tiba-tiba lelaki itu memberhentikan kereta nya disuatu tempat yang sunyi...

Lelaki itu memandang kekasihnya dengan pandangan yang mengoda...Tiba-tiba kekasihnya bersuara. "Sayang, sebenarnya I sepatutnya bagitau u awal2..I sebenarnya pelacur..so kalau u nak...u kene bayar..sekali RM50"..

Lelaki itu merenung kekasih nya yang seksi itu..lalu tanpa bicara menghulurkan RM50 kepada kekasihnya itu..Lalu mereka pun melakukannya...

Setelah selesai...Lelaki tersebut hanya menghisap rokok dan merenung ke luar tingkap kereta..Setelah beberapa ketika..Kekasihnya bersuara "Sayang...takkan kita nak lepak sini je..jom la kita balik ke bandar.."

Lalu lelaki itu pun menjawab.."Sebenarnya dah lama I nak gtau u awal2 yang I ni driver teksi...kalau u nak balik..u kena bayar i RM60.."..hahaha

STOLY MOLY 2

Teacher: John, why are you so late ?
John: I was throwing stones into the river.
Teacher:Okaay, well take your seat.
Teacher:Bob, why are you also late ?
Bob: i was also throwing stones into the river.
Teacher: gr, well, sit down.
New Boy walks in ;
Teacher: oh so you're our new student. whats your name? and why are you all wet?
New boy: My name is Stones.
Teacher: oh....hahahhAa

 STOLY MOLY 3

Seorang isteri merajuk kepada suaminya kerana tidak membelikan kereta sebagai hadiah harijadinya. Tetapi suaminya membelikan cincin berlian yang luar biasa indahnya. Kawan-kawan suaminya merasa hairan dengan pilihan tersebut.

Salah seorang rakan lelaki tersebut bertanya, "Mengapa kamu membelikan isteri mu cincin berlian, bukannya kereta?"

Lelaki tersebut tersenyum dan berkata, "Susah mencari kereta palsu."...hahahAha

STOLY MOLY 3

HADIAH HARI JADI

Pada suatu hari, Usop Jendul nak belikan hadiah harijadi untuk kekasih barunya, Mek Ayu. So si Usop ni pun ajaklah adik perempuan sepupunya untuk temankan dia shopping kat Sogo.

Oleh kerana mereka baru dua bulan berkawan, jadi si Usop Jendul membuat keputusan untuk membelikan Mek Ayu satu topi kain fesyen baru saje, supaya taklah nampak dia beriya-iya sangat.

Adik sepupu Usop pulak pegi beli satu seluar dalam hitam berbunga-bunga baru sebab ada sale hari itu.

Masa membayar, dengan tak sengaja cashier dah tertukar kotak topi kain hitam tu dengan seluar dalam hitam adik sepupu Usop! Selepas membayar Usop Jendul pun terus pergi kaunter hadiah dan suruh diorang bungkus tanpa check dulu.

Kemudian dia balik ke rumah dan tulis surat untuk Mek Ayu serta mengeposkannya bersama hadiah yang dah tersilap tu.

Surat yang dia tulis tu berbunyi macam ni:

"Istimewa untuk kekasihku Mek Ayu,

Usop pilih hadiah ni kerana Ayu tak pernah pakai bila kita keluar jalan-jalan dan selalu mengadu sebab panas. Kalau bukan sebab adik sepupu Usop, Usop dah nak beli yang lagi jarang supaya kalau berpeluh tak lembab sangat. Tapi Usop tengok adik sepupu Usop pakai yang ada bunga tu nampak cantik pulak. Usop pilih warna hitam tu supaya tak nampak kotor.

Promoter yang jual tu tunjuk dia punya dah seminggu tak basuh. Nampak elok aje! Usop suruh dia try Ayu punya sebab saiz promoter tu lebih kurang Ayu je. Memang cantik dan menarik!

Harapnya Ayu suka sebab Usop rasa memang sesuai dengan Ayu. Tak sabar rasanya nak tengok Ayu pakai depan Usop. Usop harap Ayu akan pakai untuk Usop hujung minggu ni.

Salam sayang untuk kekasihku, Mek Ayu...

P/s : Kalau Ayu nak pakai, Usop nampak stail terbaru ialah dengan melipat bahagian depan dan menampakkan sedikit rambut.

Yang menyayangimu,

Usop jendul"

Moral : jangan tergesa-gesa kalau buat apa-apa tu. Biar lambat asal selamat. Err..Korang mesti dapat bayangkan apa yang Usop Jendul bakal terima bila dia bertemu kekasih barunya Mek Ayu tu..

 STOLY MOLY 4

 Pegang Telur

Ada seorang pak cik yang bernama Pak DI yang sangat kaya. Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak Di dah pun bersiap sedia terpacak di kuanter bank untuk menyimpan RM1000nya.

Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya.

Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menyimpan RM1000 dibank. Apa kerja pak cik?

Pak DI : Saya ni sebenarnya takde kerja encik. Cuma saya suka bertaruh. Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

Manager : Ooo… ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan saya jangan haraplah nak menang.

Pak DI : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.

Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

Pak DI: Macam ni… dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan telur encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan bayar encik RM1000.

Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe… saya setuju.

Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada.Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi ada……. Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Pak DI.

Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada..

Pak DI : Betul ke? Aku tak percaya… Mari sini aku pegang…Lalu dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak DI pun berkata.. Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni.

Pak DI pun menghulurkannya.

Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror… Sorrylah pakcik.Hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi laaaa keh.. keh.. keh…

Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kuanter bank. Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak DI…..

Manager: mana pak cik dapat duit sebanyak tu?

Pak DI : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi RM5000.

Manager : Bertaruh apa?

Pak DI : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank…..

Manager : Tak guna punya orang tua….hahahaha

STOLY MOLY 4

Ayam: Kambing, pekabo?

Kambing: Baik.
Wah,ayam. Bukan main
lagi kau. Kau nak ke
mana hensem-hensem ni.

Ayam: Takde ke mana.
Sesajalah nak tengok
riaksi engko.

Kambing: Tapi kan ayam,
macam mana pun ko
berhias, ko jalan tetap
kaki ayam,kan?

Ayam: Ko kutuk aku ye.
Ko pun apa kurangnya.

Kambing: Apa?

Ayam: Nampak macam
alim. Bela janggut. Tapi
telur nampak...HAHAHAHA

hahaha~~aku de banyak2 lagi ni..tp malesss eden nk kopi n pasta ag..haha!!next2 time pulek...mungkin de yg korang da bc,...kan2..haha~~btw..enjoy k!!!...

hug n kisses.. XOXOXOXO..!!!

Sunday, 8 May 2011

MR.ngegeh sedunia!!!..

salam..
hi olls~..ala2 vogue gituu ayat aku..cisss...
entry agak menyayat hati..knp menyayat hati??
hahaha!!..aku pon xthu...
 
 
eh2..knp aku msukan gmbar ni eh??? aku pon x mengerti kenapa!!!!...hahaha..
cara MR aku bergambar cm ala2 vogue gituu..hahaha.,. adeee lagii ni haaa...

eeee...dapat tahu oley MR aku..msti dia ckp aku "ngek"..hahaha.,.mlm ni aku nk kenakan dia..
ade aku kisahhh????

haha.,.dlm gmbar ni..sape yg paling ngada2?? muka MR lah yg paling ngada2!!~~..muka xleh blah!!!
aku xtahu...knp perlu pic2 MR aku yg jdi sasaran mlm niyh??
hahaha...

ehem2..ni gmbr MR sdg buat persembahan..suara dia boleh la jugak tahan...hahaha..best2~~..
nnti ak upload video rakaman suara dia..hahaha!!proses mengenakan dia!!!


hahaha!!~~ak xthu nak ckp ape dgn pic ni...cantik barangkali...kot2 lah!..amik hati...
hahaha.,.,.bkn selalu cmni kan MR?? (^-^)

lesung pipit pemanis muka...uweerrkk!!!~~ MR...org de lesung pipit nih....tergolong golongan cacat tau~~ikut biology laaa...hahaha.,.namun..dia ttp xpercaya.. =,= ape2 je lah MR~
 dlm gmbr ni..yg penting!!!..gmbar aku menjadi....tgk gmbr ni..MR xready nk senyum..nampak 2 batang gg arnab dia!!..hahaha.,.wateva la..~~asal gmbar aku menjadi,....


aishh..apelah nk jadi dgn aku mlm ni...
bosan barangkali...
pic yg ngegeh2 aku letak semua...adohai...MR dpt tahu...mampus aku..hahaha.,.
kdg2 nk tukar selera beb...bukan selalu...
hahaha...btw...cukup2lah merapu meraban...

bru dapat kol dr Ummi...
cm tahu2 je anak dia tgh bosan....
nk bergayut dgn permaisuri hati akuuu dlu yee!!~~ babai olls...
hug n kissses.. XOXOXO...
pstt MR...saranghea..


Saturday, 7 May 2011

S.H.U = Selamat Hari Ummi!!!

salam..
hi olls~..entry hari ini bermakna sekali...
selamat hari ummi~~..
4 me..everyday adalah hari ibu...
pengorbanan ummi aku tak terperi...
dari kecik..smpailah sekarang..umoo dh mencecah usia 21 tahun...
BTW...nobody can replace her in my heart...dia istimewa sangat2..
even susah senang selaluu menyokong aku dr belakang~~

teringat zaman kecik2 dlu...
dr kecik until lah aku besar gedabak smpai usia 19 tahun...
never n ever berjauhan dgn my ummi...
until lah ak dapat jejakan kaki ke universiti...
ms tulah br berendam air mata!!!! rindu tauu!!!...
smpai sekarang..hahah..almost everyday..she call me!!~ahahaha...
mak2 org lain ade ke buat cmtuu???

kalo tepon anak diorg pn..sekali seminggu...
tp my ummi...kol dlm sehari...ade dkt 4 kali!!..hahaha.,., miss my mum soo much lah!!..
aku pon..lau xdgr suara ummi aku tuh sehari..hahaha.,.xsng duduk jugak.. (^-^)
bak org ckp...kasih ibu dibawa ke syurga..kasih ayah smpai bila2 kan...  :)
selamat hari ibu!!~
anakmu ini akan balik...tunggu yeee~~
kalau nk cerita lagi..xcukup even 10 blog nk cerita sal ummi aku...
she so adorable!!!..awesome n incredible mum in this world!!!
hahahaha~~ummi ratu hati ku.. (^_^)
 hehe~~~ni lah my ummi..Rosnani bt Sidik ..umo??? rahsia...supaya ummi aku kelihatan selaluuu muda..psstt:: ade iras2 kee?? hahah~~


 also selamat hari mak kepada Long Yam...merangkap kakak kepada Ummi... hehe~~ni gambar ms raya tahun lopehhh~ 

 ni plak pic ummi bersama kekasih hatinya!!~~ tu abah aku...hensem tuu ms muda2...hahaha~~

bersama org2 tersayang dlm hidup~~ :)
pertalian xkan putus smpai ke mati~ love both of u!! mmuuaaahh...

BTW...dengar2 kan..
Pesanan Sempena Hari Ibu:
"Ketika Nabi melalui sebuah kubur, Nabi melihat sebuah kubur bercahaya. kemudian Nabi meminta pd Allah agar membuka kubur tersebut lalu Nabi melihat seorg wanita yg sedang senang & tenang dlm kubur. lalu ditanyakan oleh Nabi, apa amalan wanita tersebut? wanita itu menjwb, dia tidak ada amalan yg hebat2 kecuali meninggalkan seorg anak yg soleh yg sentiasa mendoakannya"
to uolls...jgn sombong tuk mendoakan ibu n bapa kalian..tanpa mereka siapalah kita pd ketika ini...
bukan senang ibu kita nk melahirkan kita semua...
bersyukurlah memperolehi ibu yg terbaik.. :)
n bersyukurlah kerna dikurniakan Ibu Bapa yg terbaik!!..
to ummi n abah... u R rOCk!!! yeeehhh....

also x lupa..kpd Mek NS...selamat hari Ibu yeee~~ even x ketemu lagi... :)

hahaha~~entry agak pnjg yeee... :) BTW..
Love My Ummi n Abah veri2 mUch.. :)
bye2...
salam..

Hug N Kisses... XOXOXOXO

Friday, 6 May 2011

F.R.I.D.A.Y== ice cream!!

salam semua...
ngeh2..so excited this evening...coz..
i got 2 scoop of ice cream!! 
btw..im buy with my own.. =,=
hahah~~
sebenarnya..ni ice cream kami bertiga...
kak jaja, zana n me~~ ahahaha..
ahaha~~seem like delicious rite??
btw...all of this..in our stomach rite now...hahahah~~
love ice cream soo much!!!!~~

hug n kisses..XOXOXOXO..

totally starving!!

salam..
selamat hari jumaat cemua yaa..
today i wanna share with olls of u..
about something...
coz im really starving now!!..
ahaha...
like a bad habit sometime...but really love it...
when i feel hungry..
i will find some pic..really nice pic about cuisine..hahaha 
it make me mooooorreeee better!!~~ yeeahhh,, really...

today..i wanna share about recepie that i found at www.myresepi.com..
hahahaha...

ikan bakar plus with air asam....
cam mengidam plak ye...
but anyway...

here this...resepi ikan bakar!! LOL!! (^-^)

Bahan-bahan ( 1 orang )

  • 1 ekor ikan
  • 1/2 biji tomato
  • 1 sudu besar asam jawa
  • 2 biji cili padi- kalau nak lagi pedas boleh tambah
  • 1/4 biji bawang besar
  • 2 tangkai daun kesum
  • garam
  • gula

Cara-cara

  1. Bersih ikan. Letakkan sedikit garam dan bakar
  2. [ Persediaan untuk air asam ]
  3. Potong dadu tomato,mayang bawang besar dan juga daun kesum. Potong cili padi
  4. Masukkan air masak ke dalam asam jawa. Tapis untuk ambil airnya
  5. Masukkan semua bahan-bahan yang dipotong tadi ke dalam air asam jawa.
  6. Tambahkan garam dan gula secukup rasa 

hahaha...makin terliur plak aku...kan2..
if im at home now..im surely..my mom will doing this...hahaha
her daughter febret!!! 
food of heaven!! yeeeahhh.. :)

for those yang baca...jgn segan2 cuba...tak rugi cuba.. :) hahahah~~
for the air asam..i think its depend to the person actually..which way that u interest more,,.
for me.. i most welcome to put more tomato slice in my air asam!!

makan2 ok~~ 2nite i will update about something new!!
salam jumaat cemua...
for men...jgn lupa solat jumaat...
hug n kisses..XOXOXOXO


Thursday, 5 May 2011

Love to Capture..yeeeAahh..

salam..
hi oll..ni entry 2nd for this nite..ahaks..
really boring..just wanna share some pic...
see yaa.. (^_^)





really fall in luv with all of dis pics!!!..
menghargai kecantikan & keindahan yg dikurniakan oleh Allah..
love 2 capture something new n fresh 2 me..
its awesome beb!
 
makin lama menulis...makin la merapu meraban yg ditulis..
soo.. babai!!